Το Δερματολογικό Ιατρείο του πολυιατρείου ΚΟΣΜΟΫΓΕΙΑ καλύπτει ένα μεγάλο εύρος ιατρικών αναγκών του τομέα κλινικής δερματολογίας, αφροδισιολογίας, δερματοχειρουργικής και παιδοδερματολογίας.

Kλινική δερματολογία

Η κλινική δερματολογία ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία παθήσεων του δέρματος, των βλεννογόνων και των εξαρτημάτων αυτών δηλαδή των νυχιών, των τριχών, των σμηγματογόνων και ιδρωτοποιών αδένων. Παθήσεων, που μπορεί να οφείλονται σε μολύνσεις από ιούς, μικρόβια και μύκητες, σε κληρονομικά αίτια, διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, ψυχολογικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες. Στο πλαίσιο της εξέτασης κλινικής δερματολογίας ελέγχονται τα εξής: Χαρτογράφηση Σπίλων/Δερματοσκόπηση, Mυρμηγκιες , Αλωπεκία , Τριχόπτωση , Ψωρίαση, Ακμή , Μυκητίαση , παθησεις ονυχων, Δυσχρωμίες / μέλασμα,Λεύκη , Φωτοευαισθησία , Επιχειλιος ερπης, Ερπης ζωστήρας, Εκζεμα , Καρκινος δέρματος , Πιτυρίδα.

Αφροδισιολογία

Η αφροδισιολογία είναι ο κλάδος της ιατρικής που ασχολείται με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ). Τα νοσήματα αυτά μεταδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής. Ωστόσο τα νοσήματα αυτά είναι δυνατόν να εμφανιστούν και με επαφή με το αίμα και τα βιολογικά υγρά ατόμου που νοσεί καθώς και κατά τη διάρκεια του τοκετού.Ελέγχονται παθολογικές καταστάσεις όπως: Κονδυλώματα, Μολυσματική τέρμινθος,Έρπης γεννητικών οργάνων (HSV), Βαλανοποσθίτιδα.Γονόρροια (Βλεννόρροια), Σύφιλη.

Δερματοχειρουργική

Η δερματοχειρουργική είναι η χειρουργική αφαίρεση διαφόρων βλαβών του δέρματος υπό τοπική αναισθησία στον χώρο του ιατρείου. Στο πλαίσιο αυτό δύνανται να αφαιρεθούν βλάβες όπως σπίλοι, ξανθελάσματα, συριγγώματα, αμηγματογόνα αδενώματα, πυογόνο κοκκίωμα, θηλώματα, νευροινώματα,κα.

Παιδοδερματολογία

Ιδιαίτερη έμφαση και φροντίδα δίδεται στις δερματολογικές παθήσεις που εμφανίζουν παιδιά όλων των ηλικών. Αρκετές δερματοπάθειες στα παιδιά διαφέρουν από ότι στους ενήλικες, διότι το παιδικό δέρμα αντιδρά διαφορετικά, και επιπρόσθετα υπάρχουν κάποιες παθήσεις δέρματος που εκδηλώνονται μόνο στην παιδική ηλικία. Στο ιατρείο ελέγχονται παθολογικές καταστάσεις όπως : Σημάδια εκ γενετής, ατοπικη δερματίτιδα, σπίλοι, μυρμηγκιές, φθειρίαση, παράτριμμα (συγκαμμα), ακμή (νεογνική-παιδικη -εφηβική), μολυσματικό κηρίο,  μολυσματική τέρμινθος, παιδική αλωπεκία καθώς και δερματικές επιπτώσεις απο την έκθεση στον Ηλιο.