Ανακοινώσεις, Κοινωνική Ευθύνη

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Ιατρού ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗ Κου Ιωάννη  Βαρμπομπίτη

Ως ιατρός ακτινοδιαγνώστης συνεργάτης του πολυιατρείου Κοσμοϋγεία Σκοπέλου τα τελευταία οκτώ χρόνια, σας ενημερώνω για την εξής πρόταση κοινωνικής προσφοράς που έχει μοναδικό σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής και υγείας, μέσα από την διευκόλυνση των εξετάσεων των οικονομικών ασθενέστερων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που κατοικούν στο νησί της Σκοπέλου.

Στο πλαίσιο της παρούσας πρότασης, το κόστος επίσκεψης στο Ακτινοδιαγνωστικό ιατρείο που θα πραγματοποιώ στην Σκόπελο ορίζεται στο συμβολικό ποσό των 30€.Το κόστος αυτό δεν είναι ανά εξέταση αλλά το κόστος επίσκεψης στον ιατρό, κατά την οποία θα μπορούν να γίνουν οι απαιτούμενες ακτινολογικές εξετάσεις, όλα τα υπερηχογραφήματα και τα ΤRIPLEX.

Η προσφορά αυτή αφορά αποκλειστικά:

Α. Τα άτομα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο που διατηρεί ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ (Κοινωνική υπηρεσία) που ουσιαστικά είναι οι Ωφελούμενοι και (άποροι) δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Β. Τους οικονομικούς μετανάστες.

Γ. Τους καρκινοπαθείς που υποστηρίζονται από τον Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών «ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ»

Ειδικά όσον αφορά τους οικονομικά ευάλωτους Σκοπελίτες, η παρούσα θα υποβληθεί και εγγράφως ως πρόταση για να συμπεριληφθεί στην θεματολογία προς συζήτηση για το 1ο ΔΣ της Δημοτικής Αρχής που θα προκύψει από τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές και τα ραντεβού θα πραγματοποιούνται με την αρωγή του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σκοπέλου – εφόσον αυτό εγκριθεί από το νέο ΔΣ- , ή με την προσκόμιση των απαραίτητων αποδεικτικών εγγράφων για τους δικαιούχους του ΚΕΑ μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα. Η παρούσα πρόταση θα εφαρμοστεί τηρώντας πιστά όπως πάντα τα προσωπικά και ιατρικά δεδομένα με εχεμύθεια και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και ξεκινά η υλοποίησή της από το προγραμματισμένο ιατρείο Οκτωβρίου.

Δρ. Ιωάννης Βαρμπομπίτης Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης

Σκόπελος 1.10.2023